PROPERES XERRADES. 19/04 A L’AJUNTAMENT DE REUS MAS PINTAT I 21/04 A TORÀ

PROPERES XERRADES. 19/04 A L’AJUNTAMENT DE REUS MAS PINTAT I 21/04 A TORÀ

Dia 19/04 a Mas Pintat Reus a les 17’30

La xerrada  gira al voltant de la necessitat de posar límits i reflexiona sobre si és possible fer-ho de manera eficient i sense generar tensió amb els fills. Alguns especialistes en la matèria exposen per què és important posar límits i si hi ha una manera correcta de prohibir i castigar. Volem negociar amb els nostres fills i filles. Què es pot negociar i què no? Fins a quin punt han d’arribar les negociacions? Què passa si no respecten els acords pactats? El càstig pot ser una bona mesura? Intentarem resoldre totes aquestes preguntes (i algunes més)

Dia 21/04 a les 20.30 h es fa a l’Escola de Torà. Et passo l’adreça: C. de les Eres, s/n (Costat poliesportiu) 25750 Torà (Lleida)

La nostra societat cada vegada més ens obliga a fer persones més preparades en tots els àmbits i això comporta donar uns referents que vagin en la direcció de potenciar la seva autonomia personal, la seva autoestima i les seves fortalesses emocionals. Arribar a l’edat adulta significarà assumir responsabilitats i conseqüències i haurem d’ assolir aquests objectius des de la nostra posició de pares i mares que ajuden als nostres fills, respectant els seus anhels i il.lusions i relativitzant les nostres expectatives.
Sovint protegim massa als nostres fills i ens pensem que és una bona manera de preparar-los per a un futur que arribarà ràpid. Hem d’acompanyar-los en el seu creixement però acceptant que tindran èxits i fracassos, alegries i frustracions. No fer-ho els farà febles front les experiències que els tocarà viure d’adults. Cal educar-los en l’autoavaluació i en la reflexió del seu creixement personal. L’excessiu proteccionisme i una educació dirigida, sense espais d’autonomia personal, anirà en contra de la seva preparació per a la vida, incidint en la identitat i autoestima dels nostres fills de manera negativa.

Us espero a tots i a totes per compartir aquest espai de millora personal